نقش باکتریهای محرک رشد در کاهش اثرات تنش شوری در گیاهان |
کد مقاله : 1102-NCFWM |
نویسندگان: |
هوشنگ خسروی * Meshkindasht
Blvd. Imam Khomeini |
چکیده مقاله: |
شوری در کشاورزی عبارت از غلظتهای بالای نمکهای محلول در آب شامل سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیوم، کلر، سولفات، کربنات، بیکربنات و در ناحیه اطراف ریشه گیاه است. این غلظتهای بالای نمک، به واسطه کاهش جذب آب و جذب نامتعادل عناصر غذایی ضروری توسط ریشه گیاه موجب کاهش قدرت جوانه زنی ریشه، کاهش رشد و عملکرد گیاه میشود. شوری یکی از مهمترین موانع تولید محصولات کشاورزی در ایران می باشد. مدیریت این شرایط برای تولید محصول بیشتر، چنانچه در راستای توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست باشد دارای اهمیت زیادی است. پژوهشها نشان داده است که استفاده از ریزجانداران مفید خاک برای حمایت از گیاه در شرایط تنش شوری میتواند به عنوان راهکاری مؤثر مورد توجه قرار گیرد. باکتریهای محرک رشد گیاه از طریق ساز و کارهای مختلفی از جمله تولید پلیساکاریدهای برون سلولی، آنتی-اکسیدانها، ترکیبات اسملیته، آنزیم ACCدآمیناز، تولید هورمونهای محرک رشد، توانایی حلکنندگی ترکیبات نامحلول، تثبیت نیتروژن مولکولی هوا و سیدروفور میتوانند گیاه را در مقابله با شرایط تنش شوری یاری نمایند. |
کلیدواژه ها: |
ریزجاندار، نمک، محرک رشد . |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |