بررسی کیفیت آب شوری و املاح محلول جهت پایداری تولید زیتون منطقه لوشان استان گیلان
کد مقاله : 1075-NCFWM
نویسندگان:
علی آجیلی لاهیجی *
رشت کیلومتر 7 جاده تهران -مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی گیلان
چکیده مقاله:
منطقه لوشان نیز یکی از اقالیم خشک جنوبی استان گیلان می باشد که به دلیل کمی بارندگی(متوسط 250 میلی متر درسال) وخشکی زیاد برای آبیاری باغات زیتون که بیشترین سطح در استان را دارد به آب حاصل از چاهها وابسته است، ازآنجا که برای منطقه لوشان ذخیره آب زیر زمینی تعریف نشده وآنرا فافد آب زیرزمینی فسیلی می دانند چاه هایی که در حاشیه رودخانه حفرشده وحتی تا چند کیلومتر به مزرعه خود انتقال می دهند واین چاهها درمنطقه لوشان در انتهای حاشیه رودخانه شاهرود وابتدای سفیدرود واقع شده است که دارای کیفیت های متفاوتی می باشند. بدین منظور جهت ارزیابی کیفیت این آبها حدود 40 نمونه ازآب باغات در منطقه نمونه برداری گردید. نتایج بررسیها نشان داد که 8/10 % آبها دارای شوری کمتر از700 میکروموهس برسانتیمتر و16/62% آبها دارای شوری بین 700تا 3000 میکرو موهس برسانتیمتر می باشند و27% آبها دارای شوری بیش از 3000 میکرو موهس برسانتیمتر می باشند براساس طبقه بندی ویلکوکس حدود 13% آبها در کلاسC2S1 و60% درصد آبها در کلاس C3S1جزء آبهای شور با اعمال تمهیداتی برای استفاده به حساب می آیند و27% آبها در کلاس C4S1 جزء آبهای شور ومضر برای کشاورزی می باشند.
کلیدواژه ها:
شوری،املاح محلول، کیفیت آب ، لوشان،باغات زیتون
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است