ارزیابی تحمل به شوری پایه GF677 |
کد مقاله : 1060-NCFWM |
نویسندگان: |
علی مومن پور *1، علی ایمانی2، طاهر سقلی3 1استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران. 2دانشیار بخش تحقیقات باغبانی، موسسه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. 3دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجان. |
چکیده مقاله: |
در این تحقیق، اثر تنش شوری بر ویژگیهای رشدی و غلظت عناصر غذایی در برگهای پایهGF677 در گلخانهی تحقیقاتی موسسه نهال و بذر کرج در سال 1393، بررسی شد. سطوح شوری آب آبیاری شامل 5/0، 5/2، 9/4، 3/7 و 8/9 دسیزیمنسبرمتر، بودند. نتایج نشان داد که سطح شوری بر ویژگیهای رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ موثر است. با اعمال تنش شوری و افزایش غلظت آن، شاخص-های رشدی شامل ارتفاع شاخه، قطر شاخه، تعداد برگ کل، تعداد برگهای تولیدی، درصد برگهای سبز، محتوی رطوبت نسبی برگ، شاخص کلروفیل، کلروفیلهای a، b و کل کاهش یافتند و در مقابل درصد برگهای نکروزه و ریزش یافته، درصد نشت یونی و درصد آسیب دیدگی غشاء سلولی، درصد کلر و سدیم، نسبت سدیم/پتاسیم افزایش یافتند. به نظر میرسد، که این پایه از طریق ممانعت در جذب سدیم و کلر توسط ریشه و انتقال آن به قسمت هوایی و افزایش جذب پتاسیم توسط ریشه و انتقال آن به قسمت هوایی تا سطح شوری 9/4 دسیزیمنسبرمتر، به خوبی با اثرات مخرب سدیم مقابله می کند. لذا، با توجه به اینکه این پایه دارای تحمل نسبی به خشکی نیز می باشد، از این پایه میتوان برای مناطق کم آب با شوری متوسط استفاده نمود. |
کلیدواژه ها: |
بادام، پایه GF677، خصوصیات رشدی، تنش شوری، سدیم و پتاسیم. |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |