مطالعه محلولهای غذایی و بسترهای کشت در سیستم هیدروپونیک برای افزایش عملکرد گوجه‌فرنگی
کد مقاله : 1296-NCFWM
نویسندگان:
سعید رضائیان *
منزل:مشهد-بلوار شهید صارمی-بین صارمی 28-30/پلاک 216-طبقه اول محل کار:مشهد-مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی-بخش تحقیقات خاک و آب
چکیده مقاله:
به منظور مطالعه و بررسی مواد غذایی در گلخانه‌های هیدروپونیک،برای محصولات سبزی و صیفی در این طرح آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل در محیط آبکشت برای گوجه‌فرنگی با سه نوع فرمول غذایی و سه نوع بستر کشت که شامل: (پرلیت،و کوکوپیت) و مخلوطی از هر دو بود که در چهار تکرار انجام گرفت. سیستم کشت نشاء‌ها در این آزمایش بدین صورت بود که بذرها بعد از ریشه دار شدن در هر 12 گلدان از یک فرمول غذائی با یک پمپ جداگانه از یک مخزن کود آبیاری میشدند. هر مخزن شامل دو تا استوک AوB بود که هر هفته در مراحل مختلف داشت گوجه فرنگی، بصورت جداگانه از فرمول خاصی و دارای ترکیبات خاصی که شامل عناصر ماکرو و میکرو بود تهیه می شد و به مقدار 10 برابر با آب در هر مخزن رقیق می شد و پس از تنظیم نهایی وارد سیستم می‌گردید .هدف اصلی مصرف بهینه آب و کودها، تعیین و بهینه نمودن ترکیبات کودی و انتخاب بستر کشت در گلخانه‌ هیدروپونیک برای محصول گوجه فرنگیبود. بیشترین عملکرد میوه گوجه فرنگی از تیمار بستر کشت مخوط به میزان 3/4709 گرم در گلدان و از تیمار محلول غذائی شماره یک به میزان 3/4571 گرم در گلدان بدست آمد.
کلیدواژه ها:
بستر کشت، تغذیه گیاهی گوجه فرنگی، محلول غذایی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است