مطالعه وضعیت تجمع نیترات در محصولات سیب زمینی
کد مقاله : 1293-NCFWM
نویسندگان:
سعید رضائیان *
منزل:مشهد-بلوار شهید صارمی-بین صارمی 28-30/پلاک 216-طبقه اول محل کار:مشهد-مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی-بخش تحقیقات خاک و آب
چکیده مقاله:
هدف اصلی این تحقیق تاثیر استفاده از کودهای نیتراته بر روی تجمع نیترات در گیاه بود. محصولات انتخابی سیب زمینی بود. روش آبیاری در تمام مزارع روش آبیاری شیاری بود و همچنین اطمینان کامل از عدم کاربرد فاضلاب حاصل گردید. در طول فصل رشد میزان آب مصرفی و نیز کود نیتروژنه در تمام مزارع اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که در تمام مزارع انتخابی میزان آب مصرفی و نیز کود بیشتر از حد نیاز بود. از نظر میزان باقیمانده نیترات در گیاه، هر چقدر میزان آب مصرفی افزایش یافت، غلظت نیترات در گیاه کاهش یافت در صورتی که با افزایش میزان کاربرد کود، باقیمانده نیترات در گیاه افزایش یافت. با توجه به مصرف تازه ‌خوری بسیاری از سبزیها، مصرف نامناسب کودهای شیمیایی می تواند علاوه بر مسائل زیست محیطی و ایجاد آلودگی در منابع آب و خاک، مشکلات زیادی از نظر سلامتی (تجمع نیترات) برای مصرف کنندگان به بار آورد.
کلیدواژه ها:
آلودگی، سیب زمینی، نیترات
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است