بررسی روند پارامترهای کیفی آب رودخانه تجن و تعیین کیفیت آن
کد مقاله : 1291-NCFWM
نویسندگان:
مجتبی ولی زاده *1، مجتبی خوش روش2، محمدعلی غلامی سفید کوهی2
1ساری میاندرود گهرباران روستای تجن لته سفلی
2عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده مقاله:
استفاده از آب با کیفیت مناسب، نیازمند دانستن و بررسی همه جانبه پارامترهای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی آن می‌باشد. رودخانه‌ها یکی از منابع آب سطحی، نقش مهمی در تامین آب مورد نیاز کشاورزی و شرب را دارند. با توجه به افزایش جمعیت این منبع مهم در معرض آلودگی قرار دارد. در این پژوهش به بررسی روند پارامترهای کیفی رودخانه تجن و تعیین کیفیت آن برای مصارف مختلف پرداخته شد. روند پارامتر‌های همانند دبی(Q)، اسیدیته(pH)، هدایت الکتریکی(EC)، سختی کل(TH)، مقدار املاح محلول(TDS)، نسبت جذبی سدیم(SAR)، از سال 1391 تا 1394 به صورت فصلی تجزیه و تحلیل شد. دیاگرام های ویلکوکس و شولر برای این رودخانه ترسیم شد. نتایج نشان داد pH در محدوده بهینه 5/6 تا 5/9 قرار داد. یافته ها نشان داد، با توجه به افزایش مقدار EC درپایین دست، زه اب کشاورزی بر این پارامتر تاثیر دارد. بطور کلی می توان گفت براساس استاندارهای کشاورزی و شرب، کیفیت آب این رودخانه برای مصارف کشاورزی و شرب قابل قبول می باشد.
کلیدواژه ها:
شرب، کشاورزی،کیفیت آب، ویلکوکس، شولر
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است