کارایی مصرف آب و برخی ویژگی‏های ارقام مختلف پنبه در مراحل ابتدایی رشد در شرایط گلخانه
کد مقاله : 1257-NCFWM
نویسندگان:
حسین نظرلی *1، علی نادری عارفی2
1مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
2گرمسار، میدان بسیج، مدیریت جهاد کشاورزی
چکیده مقاله:
در این پژوهش روشی ساده مبتنی بر انتخاب براساس زیست‏توده تولیدی در گلخانه و کارایی مصرف آب در مراحل ابتدایی رشد ارائه شده است. این آزمایش در سال زراعی 1393-92 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرمسار و در شرایط گلخانه در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. ژنوتیپ‏های مورد بررسی عبارت بودند از: ورامین، سپید، دکتر عمومی، قوزه قرمز قم، تابلادیلا، پوکارد، بلغار 432، ناربرای استرالیا، 43347، 43259، 2748، Q31,Asj2, No210, Asj349. ارقام ورامین و قوزه قرمز قم با تولید بیشترین ماده خشک از بالاترین کارایی مصرف آب نیز برخورادار بودند که با مصرف آب مشابه سایر ارقام، بیشترین مقدار ماده خشک را به ترتیب به میزان 23/36 و 65/41 گرم تولید کردند. همبستگی بین کارایی مصرف آب با طول ساقه و ریشه، منفی اما با وزن خشک شاخساره و ماده خشک کل مثبت می‏باشد. از نظر کل ماده خشک تولیدی، رقم ورامین و از نظر صفاتی مانند کارایی مصرف آب، وزن خشک ریشه، محتوای رطوبت نسبی برگ ارقام قوزه قرمز قم و تابلادیلا برتری داشتند.
کلیدواژه ها:
تنش خشکی، ریشه، ژنوتیپ، شاخساره، ماده خشک
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است