تعیین روند 10 ساله بهره وری فیزیکی آب محصولات گلخانه ای در منطقه سیستان
کد مقاله : 1188-NCFWM
نویسندگان:
غلامعلی کیخا1، مجتبی هادی زاده1، فاطمه کیخایی *2
1کارشناس
2زابل- بلوار شهیدان میرحسینی - مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
چکیده مقاله:
بهره‌وری آب یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در سال های اخیر در مجامع علمی مرتبط با آب و آبیاری مورد توجه قرار گرفته است. عصاره اصلی و ساختار بنیادی مفهوم بهره‌وری آب کشاورزی استفاده صحیح از آب به همراه افزایش تولید محصولات کشاورزی است.برای افزایش بهره وری در مصرف آب یکی از اولویت های مهم وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها و انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای آزاد به فضای بسته است .در این تحقیق بهره وری محصولات گلخانه ای منطقه سیستان شامل ، گوجه فرنگی، خیار و فلفل در طی سالهای 1385تا 1394 محاسبه گردید و میانگین ده ساله بهره وری آب گوجه، خیار و فلفل به ترتیب برابر 5/3،36/2 و 2 کیلوگرم بر مترمکعب بدست آمد بر اساس نتایج، بهره وری فیزیکی آب این محصولات روند مشخصی در طی دوره مطالعه نداشته است. همچنین علیرغم حجم آب مصرفی کمتر گوجه فرنگی نسبت به دو محصول دیگر، بهره وری آب آن بالاتر بود. در این مقاله جهت افزایش بهره وری محصولات کشاروزی راهکارهایی ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
بهره وری فیزیکی، سیستان، کم آبی، گلخانه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است