تاثیر قطع آبیاری و کاربرد برگی سالیسیلیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام کلزا
کد مقاله : 1157-NCFWM
نویسندگان:
احسان بیژن زاده *1، امین حیدری2
1استان فارس-داراب-دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب- کیلومتر 7 جاده قدیم داراب-فسا- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب- بخش اگرو اکولوژی
2دانشگاه شیراز
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و رژیم آبیاری بر عملکرد کلزا آزمایشی مزرعه ای در دانشکده کشاورزی داراب، دانشگاه شیراز، بصورت کرت های دوبار خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 93- 1392 به اجرا در آمد. تیمارهای این آزمایش شامل آبیاری در دو سطح (آبیاری مطلوب به عنوان شاهد و قطع آبیاری پس از مرحله گلدهی) به عنوان فاکتور اصلی، دو رقم کلزا (رقم های ساری گل و آر جی اس ) به عنوان فاکتور فرعی و کاربرد برگساره ای سالیسیلیک اسید در مرحله گلدهی در پنج سطح (صفر، 5/0 ، 1 ، 5/1 و 2 میلی مولار) به عنوان فاکتور فرعی فرعی در نظر گرفته شد. مقایسه میانگین داده ها نشان داد که رقم ساری گل با 9/7 شاخه فرعی نسبت به رقم آر جی اس با تعداد 2/7 شاخه فرعی از تعداد شاخه فرعی در بوته بیشتری برخوردار است همچنین تیمار 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید با وزن هزار دانه 04/4 گرم بیشترین وزن هزار دانه کلزا را داشت. قطع آبیاری پس از گلدهی باعث کاهش 44 و 42 درصدی عملکرد دانه به ترتیب در ارقام ساری گل و آر جی اس شد. در بین تیمارهای سالیسیلیک اسید در هر دو رقم، تیمار یک میلی مولار در شرایط آبیاری مطلوب و تیمار 2 میلی مولار در شرایط قطع آبیاری، بیشترین میزان عملکرد را تولید کردند.
کلیدواژه ها:
رقم آر جی اس کلزا، عملکرد بیولوژیک، کمبود آب، وزن هزار دانه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است