تعیین نیاز آبی و ضرایب گیاهی سویا در مراحل مختلف رشد (مطالعه موردی: خرم‌آباد)
کد مقاله : 1130-NCFWM
نویسندگان:
علی حیدر نصرالهی *1، حامد احمدی2، زهره ایزدی3
1خرم آباد- دانشگاه لرستان- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- گروه مهندسی آب
2دانشگاه لرستان
3لرستان - خرم آباد- گلدشت غربی- خ ارم- ک اکباتان 5- کد پستی 6814777167
چکیده مقاله:
تبخیر – تعرق گیاه (ETc) فاکتور اصلی در تدوین برنامه‌ریزی دقیق آبیاری و مدیریت مناسب آب در مزرعه می‌باشد. از آنجایی که یکی از عوامل مؤثر بر میزان تبخیر- تعرق گیاه عوامل اقلیمی است لذا تعیین نیاز آبی گیاه در هر منطقه تحت شرایط مزرعه‌ای امری ضروری است. به منظور تعیین نیاز آبی و ضرایب گیاهی سویا در مراحل مختلف رشد تحقیقی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان در تابستان 1395انجام شد. برای محاسبه تبخیر – تعرق سویا از روش بیلان آب در مزرعه استفاده شد و تبخیر-تعرق مرجع نیز با استفاده از روش فائو-پنمن-مانتیث و نرم افزار CROPWAT برای دوره رشد محاسبه شد. بر اساس نتایج بدست آمده میزان تبخیر-تعرق گیاه سویا در منطقه برای طول دوره رشد 715 میلی‌متر برآورد شد. با توجه به نسبت تبخیر-تعرق واقعی به تبخیر-تعرق مرجع، ضرایب گیاهی سویا در مراحل رشد ابتدایی، توسعه، میانی و پایانی به ترتیب 36/0، 83/0، 99/0 و 47/0 به دست آمد.
کلیدواژه ها:
سویا، نیاز آبی، ضریب گیاهی، مدیریت آبیاری
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است