تاثیر مدیریت تغذیه بهینه گیاه بر افزایش بهروری آب و عملکرد محصول ذرت |
کد مقاله : 1121-NCFWM |
نویسندگان: |
علیرضا جعفرنژادی *1، محیالدین گوشه1، امیرحسن خصوصی2، حسین ناطقی2، الهیار خادم2 1عضو هیات علمی 2شرکت گیاه |
چکیده مقاله: |
تامین متناسب نیاز غذایی گیاه و آب مورد نیاز در طول فصل کشت هر گیاه از مهمترین راهکارهای افزایش بهرهوری آب و عملکرد محصول است. بنابراین، بهینه کردن نیاز غذایی گیاه متناسب با مرحله رشدی نقش مهمی در افزایش عملکرد محصول و بهروری آب خواهد داشت. بر این اساس، این پژوهش با هدف تاثیر تغذیه متعادل (منطبق با مرحله فیزیولوژیک) بر افزایش بهرهوری آب و عملکرد گیاه ذرت در استان خوزستان اجراء شد.. نتایج مقایسهای نشان داد، عملکرد ذرت در تیمار مورد مطالعه (5/10356کیلوگرم در هکتار) در مقایسه با شاهد به میزان هفت درصد افزایش نشان داد، همچنین وزن هزار دانه و تعداد دانه در ردیف در مقایسه با شاهد به ترتیب 6 و 6/4 درصد افزایش نشان داد. همچنین میزان بهرهوری آب در تیمار متعادل و شاهد به ترتیب82 و 76 درصد (6 درصد افزایش) را نشان داد. بر اساس مدیریت متناسب تغذیه گیاه امکان افزایش بهره وری آب و عملکرد را فراهم میسازد. |
کلیدواژه ها: |
ذرت، تغذیه، بهرهوری آب، عملکرد |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |