سخن سردبیر

بسیار خوشحال و مفتخرم که به اطلاع محققین، اندیشمندان وعزیزان اجرائی بخش کشاورزی می‌رسانم که سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه با محوریت تقاضا محوری آب برگذار می‌گردد. از همه شما عزیزان جهت مشارکت و ارائه مقالات و نتایج تحقیقات ارزشمندتان در پربار کردن این همایش تقدیر می‌نمایم. در این همایش محورهای متعددی بر اساس نیاز روز کشور، چالش‌های اصلی بخش اجرا و کمبودهای تحقیقاتی تدوین شده است. این همایش به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند چالش‌های اساسی را که در دو همایش قبل به آن‌ها دست یافتیم، مورد توجه بیشتری قرار دهد. با توجه به همایش‌های برگذار شده در دوره‌های قبل می‌توان به چالش‌های ضعف در ساختار الگوی مصرف آب، عدم انسجام و برنامه‌ریزی مراکز اجرائی و تحقیقاتی، کم توجهی به جایگاه بهره‌برداران، عدم شناسایی و استعداد اراضی در مدیریت حاصلخیزی، کمبود پشتیبانی علمی و پژوهشی، عدم توجه لازم به تشکل‌های آب‌بران و ارتقای دانش و مجهز کردن آن‌ها به سیستم‌های نوین، کمبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری، عدم وجود بانک اطلاعات متمرکز، عدم وجود ساختار متمرکز مدیریت الگوی مصرف آب بر اساس تقاضا محوری واقعی آن اشاره نمود. در این راستا موسسه تحقیقات خاک وآب با توجه به نقش خطیر و پیشتاز آن در مدیریت آب در مزرعه اقدام به طراحی سومین همایش مدیریت آب در مزرعه با توجه به ضعف‌های مذکور کرده است و در این زمینه کارگاه‌های آموزشی را نیز طراحی نموده است.

اطمینان دارم این همایش همان طور که در گذشته راهنمای محققین مطرح کشور بوده است دریچه‌های جدیدی را جهت همکاری بخش اجرا و تحقیقات بگشاید. در نهایت تشکر ویژه خود را از تمامی اعضای علمی و اجرائی همایش و همکاران اجرائی و علمی سایر موسسات و دانشگاه‌ها که در این حرکت علمی همراه و یاور ما هستند اعلام می‌دارم.

در پناه حق پیروز باشید

دبیر سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه